Assortiment

Onderstaand een greep uit het uitgebreide assortiment. Voortdurend wordt gedacht over en gewerkt aan nieuwe kazen. Maatwerk is ook mogelijk.

Meteen naar het bestelformulier? Klik hier

GEITENKAAS VERS


Een jonge geitenkaas van ca. 100 gr. Fris en zacht van smaak.
Naturel of met toevoeging van peterselie-bieslook, tijm, knoflook, herbes de Provence, mierikswortel, peper of honing-citrus.


Geitenkaas vers

TOMME DE CHÈVRE


Een smaakvolle geitenkaas (naturel), gerijpt in onze speciale rijpingsruimte en daardoor bedekt met een witte oppervlakte-flora. Deze kaas wordt geleverd als demi-sec ( 2 weken gerijpt, ca. 80 gr.) of sec (4 tot 6 weken gerijpt, ca. 60 gr.)


Tomme de chevre

CHÈVRE CENDRÉ


Een geitenkaas, volgens oud Frans recept bestrooid met as en zout. Als verse kaas vol en romig van smaak (ca. 150 gr.) Maar ook leverbaar na twee weken rijping, dan zeer uitgesproken van smaak en bedekt een witte oppervlakteflora. (ca. 120 gr.).


Chevre cendre

BUCHETTE


Een geitenkaas in de vorm van een boomstam. Naturel of met hout-as. Pittig van smaak. (Ca. 180 gram.)


Buchette

CROTTES DE CHÈVRE


Deze mini tomme de chèvre is bij uitstek geschikt voor gebruik in de beroemde salade chèvre chaud. (ca. 10 gr. per stuk.) Verkoop per ons.


Crottes de chevre

PYRAMIDE


Een twee weken doorgerijpte geitenkaas, bedekt met oppervlakteflora. Zacht pittig van smaak door het uitgestrekte rijpingsoppervlak. Naturel of met hout-as. (ca.350 gr.)


Pyramide

Type BANON


Onze specialiteit: een zeer delicate en uitgesproken geitenkaas, bestrooid met bonenkruid, en verpakt in het – met eau de vie doordrenkt- blad van de tamme kastanje. Geleverd na enige dagen of na enkele weken rijping. Een zeer robuuste kaas.


Type Banon

CHÈVRE AU CALVA À L’ESTRAGON


Een zeer pittige oudere geitenkaas, gemarineerd in calvados met wat takken dragon. Verpakt per drie schijven. (ca. 100 gr.)


CHEVRE AU CALVA A L’ESTRAGON

EZELSPEPER


Een in bonenkruid gerijpte aromatische geitenkaas. Vernoemd naar de Provençaalse bijnaam voor bonenkruid. (ca. 85 gr.)


Ezelspeper

GEITENKAAS MET SPEK


Twee weken gerijpte geitenkaas omwikkeld met dun gesneden biologisch rookspek. Een heerlijk voor- of lunchgerecht als je ‘m even verwarmt onder de grill en dan serveert op bijvoorbeeld een kleine salade. (ca. 50 gr.)


Geitenkaas spek

CHÈVRE TRUFFEL


Bereid met geraspte zwarte truffel en bestrooid met hout-as. Verkrijgbaar als verse kaas (3 dagen), doorgerijpt (2 weken) of oud. Klein maar groots.


Chevre truffel

GEITENVLEES


Voor de productie van melk moeten de geiten drachtig worden en worden er dus lammeren geboren. Op Groot Windenberg werken we volgens het systeem van duurmelken; duurmelken wil zeggen: langer door melken zonder te lammeren. De geiten krijgen hier dus niet elk jaar een lam, maar ongeveer eens in de vier jaar.
Elk jaar wordt er een lam of twintig geboren. De geitjes worden opgefokt tot melkgeit en kunnen de oude geiten in de kudde vervangen. De bokjes worden opgefokt en verkocht als capretto, geitenlamsvlees. Beide uiteraard op biologische wijze.

CAPRETTO


Biologisch geitenlamsvlees van een zuiglam van 8 tot 10 weken oud.
Onze slager kan dit op verschillende manieren snijden. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Capretto

CAPRA SELECT


Biologisch vlees van volwassen geiten. Niet altijd verkrijgbaar. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent.



Geitenvlees