Geschiedenis

Wolverlei werd in 1988 opgericht als geitenhouderij annex geitenkaasmakerij.
Van meet af aan specialiseerde Wolverlei zich in het maken van zachte geitenkazen. Een kaassoort die in die tijd nog lang niet overal in ons land bekend was en zeker niet gemaakt werd. En dus trokken de oprichters van Zuidoost Friesland naar Frankrijk om daar informatie en vakkennis te verzamelen. Ze deden ervaring op en kwamen terug met een tas vol recepturen.

De belangstelling voor verse geitenkaas van eigen bodem bleek groot en na vijf jaar werd de kudde uitgebreid van 60 naar 100 geiten. Er was meer landbouwgrond nodig en daarom verhuisde het bedrijf in 1993 van Zuidoost Friesland naar Twente. Wolverlei vestigde zich in ‘Erve Berghuis’ op landgoed Twickel. Hier was genoeg ruimte voor de kudde en nagenoeg al het voer kon verbouwd worden op de landerijen rond de boerderij.

In 2009 nam Lars Wolverlei over. Clara stapte in 2010 in het bedrijf. In 2014 vertrokken zij van Erve Berghuis naar biologische geiten- en zorgboerderij Groot Windenberg om daar een glanzend nieuwe kaasmakerij te bouwen. In 2019 maakte het bedrijf weer een sprong, dit keer naar Rhenen. Met weer een glanzend nieuwe kaasmakerij zijn ze daar verder gegaan met het verkazen van de melk van biologische geitenhouderij ’t Ketelbos in Groesbeek.

’t Ketelbos

Onze biologische geitenmelk komt van biologische geitenboerderij ’t Ketelbos in Groesbeek. Op hun website vind u meer informatie over hun manier van werken.