Kaasmakerij

Begin 2019 verhuisde Wolverlei van biologische geiten- en zorgboerderij Groot Windenberg in Vorden naar Rhenen, aan de voet van de Grebbeberg. Na een hele prettige samenwerking van 5 jaar gaan Wolverlei en Groot Windenberg ieder zijns weegs.

De melk die wij verkazen komt van biologische geitenboerderij ’t Ketelbos in Groesbeek.

Lars bouwde in Rhenen eigenhandig een spiksplinternieuwe kaasmakerij die volledig is ingericht naar onze wensen op het gebied van kwaliteit van de kaas, duurzaamheid en de strenge regels die in Europa gelden op het gebied van hygiëne.

Onze kaasmakerij is kleinschalig, we bereiden alles zelf en we weten dus precies wat er gebeurd van geit tot kaas. Door de verschillende manieren van bewerken, bijvoorbeeld een korte of juist langdurige rijping, door toevoeging van kruiden of door behandeling met pure destillaten ontstaat de brede verscheidenheid aan smaaknuances van de Wolverlei kazen.
Voor de bereiding van onze kazen gebruiken we uitsluitend biologische ingrediënten.

De biologische werkwijze wordt gecontroleerd door SKAL Biocontrole. De hygiëne wordt gecontroleerd door het COKZ, controle instantie voor de zuivelsector.